توصیه به مجمع نمایندگان استانهای شمالی درخصوص کابینه سیزدهم؛
فعال باشید، نه منفعل!

بعد از تعطیلات کرونایی، بررسی سوابق و صلاحیتهای وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای تخصصی «خانه ملت» ادامه مییابد و وزیران موافق و مخالف در برابر هم صف میکشند تا ضمن بررسیهای بیشتر در صحن علنی مجلس، با رأیدادن به بهترینها، به بهترینها رأی دهند و عیار کابینه سیزدهم را بالا ببرند.
نمایندگان استان مازندران، گیلان و گلستان هم در این زمینه اظهارنظرهایی کردند ازجمله یکی از نمایندگان مازندران پیشبینی کرد وزیر آموزش و پرورش رأی نمیآورد و نماینده رشت و خمام نیز با بیان اینکه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مسلط بر مسائل و مشکلات آموزش و پرورش نیست، گفت: این وزارتخانه برای نمایندگان مجلس از اهمیت ویژهای برخوردار است چراکه بیش از ۱۵ میلیون دانشآموز و یک میلیون معلم بهطور مستقیم با این وزارت آموزش و پرورش در ارتباط هستند و در این وزارتخانه جایی برای آزمون و خطا وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه ملاک انتخاب وزرا برنامه و سوابق اجرایی، گفت: تسلط بر مسائل، برنامه و سابقه از ملاکهای ارزیابی وزرای پیشنهادی است.
این دقت نظر نمایندگان سه استان شمالی در بررسی صلاحیت وزیرانی چون وزیر آموزش و پرورش امری مطلوب است اما برخی نمایندگان علاوه بر این نگاه تخصصی، اقداماتی دیگر هم به عمل میآورند و آن طرح و تبیین برخی مشکلات خاص و فراگیر منطقه با وزیر پیشنهادی و در نهایت قول گرفتن از وزیر برای حل این مشکلات است.
مازندران، گیلان و گلستان بهموازات همسایگی، مشکلاتی مشابه دارند که متاسفانه مورد بیتوجهی مدیران ارشد کشوری قرار گرفت و اگر هر چه سریعتر تدبیری نشوند خود را در قامت معضل و بحران نشان میدهند و لازم است ۳۲ عضو مجمع نمایندگان سه استان مازندران، گیلان و گلستان که به خاطر همین رأی اعتماد، ارتباط ویژهای با وزیران پیشنهادی برقرار میکنند در خصوص این مشکلات با وزیران مربوطه صحبت کنند و مسیری برای حل این مشکلات تعریف کنند. یکی از این مشکلات، اوضاع نامناسب محورهای مواصلاتی سه استان است که مورد استفاده جمعیتی حدود ۴۰ میلیون مسافر یا خودروهای عبوری قرار دارند و همین موجب فرسودگی این محورها میشود اما هیچ اعتبار ویژهای برای آن در نظر نمیگیرند و ضرورت دارد نمایندگان این سه استان با گزینه پیشنهادی آیت الله سید ابراهیم رییسی بهعنوان وزیر راه و شهرسازی صحبت کنند و مسیری قانونی و دائمی برای تعیین اعتبار ویژه برای محورهای اصلی، فرعی و حتی روستایی تعیین کنند که مورد استفاده مسافران در طول سال است. موضوع بعدی که هر سه استان درگیر آن هستند و لازم است با وزیران مربوطه حتماً مذاکره شود و شرایط خطیر این منطقه به وی یادآوری شود اوضاع محیطزیست و پسماند است که بخشی در اثر بیمبالاتی و کمتوجهی شهروندان و مسافرانی است که به تفرجگاهها، جنگل و سواحل میآیند و با توجه به اینکه این اقلیم اختصاص به همه مردم کشور دارد باید در این زمینه هم بودجه ویژه از محل اعتبارات ملی تخصیص یابد و همچنین فرهنگسازی در این بخش هم مورد تأکید است که باید در رسانه ملی، رسانههای کشوری و مطبوعات محلی انجام شود و هزینه آن نیز باید توسط دستگاههایی چون سازمان حفاظت محیطزیست تأمین گردد.
مشکل مشابه بعدی در سه استان مازندران، گیلان و گلستان، مشکل کمبود آب کشاورزی و شرب است که با توجه به مسافرپذیر بودن این منطقه و همچنین کشاورزی بودن این سه استان و نقشی که در تأمین غذای مردم کشور دارد، باید بهطور ویژه دیده شود.
جای تأسف است که در ده سال اخیر نه تنها شاهد اجرای طرح ماندگار در این زمینه نبودیم، برخی اقدام به دستدرازی به منابع آبی منطقه خزری کردند و با اجرای عملیات انتقال آب به سمت مناطق و نواحی صنعتی در کویر سمنان، آب منطقه را دزدیدند و بیم آن میرود اتفاق تلخی که در خوزستان افتاد را در این نقطه نیز تکرار کنند و چه بسا وزیران پیشنهادی جدید در حوزه نیرو و جهاد کشاورزی از عمق فاجعه آگاه نباشند و لازم است این نمایندگان با آنان بنشینند و حساسیت موضوع را به آنان یادآور شوند و رأی اعتماد خود را مشروط کنند به اقدامات عاجل وزارتخانه متبوع چون استمرار این برنامههای انتقال آب شرایط را به سطحی غیرقابل حل خواهد رسانید و کار را به وضعیتی میرساند که از دست کسی کاری برنمیآید.
نکته آخر اینکه اعضای مجمع نمایندگان مازندران، گیلان و گلستان در معرفی مدیرانی در تراز ملی از این سه استان به دولت، منفعل بودند و حتی یک وزیر از سه استان نداریم اما در خصوص مشکلات از آنان توقع داریم فعال باشند و اجازه ندهند اوضاع محورهای مواصلاتی و برخی چالشهای محیطزیستی پیچیدهتر از این شود. / خبر شمال