شهردار شهرک تاریخی ماسوله اعلام کرد:
آئین علمبندی ماسوله برگزار نمی شود

شهردار شهرک تاریخی ماسوله اعلام کرد: آئین دیرینه علمبندی ماسوله متاسفانه به دلیل پیشگیری از شیوع بحران کرونا همانند سال گذشته برگزار نمیشود.
یوسف نیرویی افزود: این تصمیم در جلسه ستاد کرونا شهرستان اتخاذ و به نهادهای ذیربط ابلاغ شده است.
وی اظهار داشت: آئین علمبندی ماسوله یکی از آئینهای کهن و ارزشمند گیلان است که هرساله در نیمه دهه محرم هزاران نفر برای برگزاری آن راهی این شهرک تاریخی میشوند و بازتاب جهانی دارد، اما متاسفانه این دومین سالی است که به دلیل اهمیت سلامت مردم و جلوگیری از زنجیره انتقال کرونا برگزار نخواهد شد.
علمبندی در ماسوله، بیتردید یکی از زیباترین مراسمی است که نه در استان بلکه مورد توجه بسیاری از مردمان کشور و سرزمینهای دور قرار دارد؛ مراسمی است که هر ماسولهای در هر کجای دنیا میبود بنا به اعتقاد خویش تلاش میکرد تا در این مراسم حضور یابد؛ در این روز ماسولهایها از هر گوشه و کنار کشور و چه بسا خارج از کشور در موطن کهن خویش جمع میشدند تا آئینی از سر اعتقاد و معرفت و اخلاص بجا آورند؛ اما متاسفانه امسال نیز بدلیل بحران کرونا و قرمز بودن برخی از مناطق گیلان تصمیم فوق اتخاذ شده است.
ماسولهایها بر اساس این آئین در چهار محله مسجد بر، خانه بر، کشه سر و اسد محله جمع میشوند و جمعیتی هزارهزار روانه بقعه عون ابن محمدبن علی (از نوادگان حضرت علی(ع) ) میشوند تا هریک در میان ضجهسنجها و فریاد «میر علمدار نیامد» علم محله خویش تحویل گیرند و راهی کوی خود شوند.
در موج پنجم کرونا مقاومت گیلان سبز در مقابل کرونای قرمز نتیجه نداد و بر اساس ارزیابی نرمافزار ماسک، تمام ۱۷ شهرستان استان گیلان در وضعیت قرمز خیلی پرخطر قرار گرفتند.
کرونا تاکنون سه جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا و گاما داشته و دلتا جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است که به اذعان متخصصان سویه دلتا ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به سویههای قبلی مسریتر است.
طبق تازهترین گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم اکنون یکهزار و ۸۸۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان بستری هستند که تقریباً از دهم ماه گذشته تاکنون بیش از هفت برابر شده است ضمن اینکه ۲۷۰ بیمار مبتلا به کرونا بدحال تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
ماسوله در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در ۶۲ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است. شهرک تاریخی ماسوله دارای ۳۵۰ خانه تاریخی با قدمتی ۸۰۰ تا هزارساله است که در سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پنج هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی تاکنون در گیلان شناسایی شده، که از این تعداد یک هزار و ۲۱۲ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است./ دیارمیرزا