یک مسئول:
هر ساعت ۲۹ قزوینی به کرونا مبتلا میشوند

پیمان نامدار در ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که عصر شنبه ۱۳ شهریور که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان آوج زرد و بوئینزهرا نارنجی و سایر شهرستانهای استان وضعیت قرمز دارند؛ در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۱ بیمار بستری داشتیم. طی هفته گذشته این عدد بالای ۲۵۰ بیمار بود که امروز این عدد نویدبخش سیر کاهش بیماری است.
وی ادامه داد: تعداد بستریهای استان ۸۴۶ بیمار است و تا به امروز ۲۸ هزار و ۷۹۸ نفر در بیمارستانهای استان خدمت گرفتند و ترخیص شدند؛ در حال حاضر ۷۳ درصد بیماران در بیمارستانهای دانشگاهی، ۱۷ درصد در تأمین اجتماعی و ۱۰ درصد در بخش خصوصی بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: ۱۳۹ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده و ۵۷ بیمار به دستگاه ونتیلاتور و دستگاه کمک تنفسی متصل و ۱۱ بیمار هم درانتظار بخش مراقبتهای ویژه هستند.
وی بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته هفت فوتی داشتیم که ۶ نفر از شهرستان قزوین و یک نفر از بوئینزهرا بوده است، مجموع فوتیهای قطعی کرونا در استان به ۲۲۱۸ نفر رسید.
نامدار اشاره کرد: اگر به روند بستری و فوتی استان قزوین نگاه کنیم خواهیم دید سیر بستریهای استان افزایشی است اما امید داریم با شرایط پیش آمده طی چند روز اخیر بتوانیم قله پیک پنجم کرونا را رد کنیم، امیدواریم در روزهای آینده وضعیت آرامتری را در بیمارستانها شاهد باشیم.
وی بااشاره به اینکه تستهای آزمایشی انجام شده به ۳۵۹ هزار تست رسیده است، گفت: علیرغم اینکه میزان بستریهای استان نسبت به پیکهای گذشته ۲ برابر افزایش داشته است اما بیماران بدحال افزایش نداشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرد: ۳۰ مرداد تا ۵ شهریور ۱۱ هزار و ۷۱۴ بیمار مراجعهکننده به مراکز سرپایی داشتیم که در این هفته به ۱۰ هزار و ۱۹۴ رسیده است که امیدواریم این روند نزولی ادامهدار باشد.
وی تشریح کرد: در مرداد ۵۹۵۲ مورد بستری مثبت و قطعی کووید داشتیم همچنین میزان این موارد از ابتدا تا ۱۳ شهریور به ۲۷۲۷ نفر رسیده است که امیدواریم این سیر کاهشی ادامه داشته باشد. مرداد ماه سختترین ماه برای تیمهای بهداشت و درمان استان بود و بعد از یک فعالیت طاقت فرسای ۱۸ ماهه با یک پیک جدید آن هم با چند برابر ابتلا روبهرو بودیم.
نامدار با اعلام اینکه در مرداد ۲۲۰ و تا ۱۳ شهریور نیز ۱۱۸ فوتی ثبت شده است، افزود: بیشترین میزان فوتی در گروه سنی بالا بوده است؛ در سال ۱۴۰۰ سنین بالای ۸۰ سال نسبت به پیک سال گذشته کاهش پیدا کرده و از ۳۱.۱۸ به ۲۴.۷۷ رسیده است که میتواند نشاندهنده اثر واکسن باشد. هر ۳.۵ ساعت یک نفر در استان فوت کرده و ۲۹ نفر در ساعت مبتلا میشوند.
خانمهای خانهدار و کارگران در صدر مبتلایان به کرونا
وی یادآور شد: درصد ابتلا در گروههای شغلی خانمهای خانهدار و کارگران به مانند گذشته بیشترین میزان ابتلا را به خود اختصاص دادند. محله فردوسی، پونک و خیابان دانشگاه بشترین موارد ابتلا به کرونا را داشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرد: مقایسه میانگین سنی بیماران بستری ۵۲ سال است که میانگین کشوری ۵۰ سال است؛ میانگین سنی موارد فوتی و مشکوک ۶۸ سال و میانگین کشوری ۶۵ سال است.
واکسیناسیون بالای ۱۸ سال استان ۳۱.۶ درصد است
وی با اعلام اینکه آمار واکسیناسیون بالای ۱۸ سال استان ۳۱.۶ درصد است، افزود: تعداد دوز تزریق شده واکسن در مرداد ۲۰۰ هزار تزریق واکسن بود و در شهریور ماه تا ۱۳ شهریور این عدد به ۸۴ هزار و ۹۰۰ رسیده است. اگر تعداد واکسن بیشتر به دست استان برسد نویدبخش سرعت گرفتن واکسیناسیون خواهد بود. ۴۳۷ هزار و ۱۰۴ دوز واکسن تزریق شده است که ۳۰۰ هزار واکسن دوز اول و ۱۴۱ هزار دوز دوم بوده است.
۱۸ هزار دوز واکسن آسترازنیکا وارد استان شد
نامدار خاطرنشان کرد: ۱۸ هزار دوز آسترازنیکا تحویل گرفتیم تا برای دوز دوم تزریق کنیم و تا ۱۰ مهر مشکلی برای واکسن دوز دوم نداریم؛ امروز ۲۵ هزار دوز واکسن سینوفارم سهمیه استان به دست دانشگاه علوم پزشکی استان خواهد رسید.
تلاش برای تزریق روزانه ۳۰ هزار تزریق واکسن در قزوین
وی با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم تزریق روزانه واکسن را به ۲۰ تا ۳۰ هزار تزریق برسانیم، توضیح داد: براساس سخن وزیر مبنی بر اینکه هر چقدر واکسن تزریق شود سهمیه بیشتر واکسن اختصاص پیدا خواهد کرد یکی از خواهشهای ما این است در این جلسه مصوب شود تمامی سازمانها و ارگانها تعداد مشخصی نیروی انسانی برای واکسیناسیون اختصاص دهند تا ساعات کار را افزایش دهیم بنابراین میتوانیم تعداد واکسیناسیون را افزایش دهیم. پیشنهاد ما این است هر ارگانی که نیروی متخصص و بهیار دارد معرفی کند و ما ناظر باشیم تا واکسیناسیون سرعت پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خبر داد: ۵۰ هزار سرم به دست استان میرسد و در بین داروخانههای استان توزیع خواهد شد، سرانه مصرف سرم ۱۵۰ هزار عدد در ماه است و در تلاش هستیم سهمیه بیشتری برسد.
نامدار یادآور شد: ۴۹ هزار و ۲۷۴ عدد داروی رمدیسیور بین بیمارستانهای استان توزیع شده است. ۱۰۰عدد داروی قارچ سیاه به دست ما خواهد رسید. شماره تلفن ۳۳۸۹۵ را دانشگاه ایجاد کرده است تا با ۱۰ خط پاسخگویی روزانه از ساعت ۸ تا ۱۵ به سوالات مربوط به واکسن پاسخ دهند./ ایسنا